ANGLIA.INTERIA.PL zobacz również: ANGLIA.INTERIA.PL USA.INTERIA.PL INTERIA.PL - Portal internetowy

czwartek, 17 maja 2012

Nawigacja

CiekawoÅ›ÄĄ ...
wątki: nowy wątek | wszystkie | « poprzedni | następny »
  CiekawoÅ›ÄĄ ...Otylia2009-11-25 16:24:42
OdkÄŚd pamiÄ™tam zawsze fascynowaÅ‚a mnie Ameryka. Za czasÃłw PRL chÅ‚onęłam wszystkie nowinki i informacje z USA, jako maÅ‚a dziewczynka...z uporem maniaka Å‚aziÅ‚am na film ST.Pepper Lonelys Hearts Club Band - zachwycajÄŚc siÄ™ drugoplanowym tÅ‚em...Ameryki. MÃłj ulubiony odcinek Kargula i Pawlaka ? - "kochaj albo rzuÄĄ" i sÅ‚awetna rozmowa z PaniÄŚ kioskarkÄŚ o rozbojach w US, czy chociaÅźby przypadkowo nakrÄ™cony Columbus Day :)
Kino Amerykańskie - tak - Tarrantino, Rodriquez, Spielberg... muzyka - oczywiście Metallica...Panthera, KoRN.
Dwa razy podchodziÅ‚am do uzyskania wizy... dwa razy odmowa, do podejÅ›cia trzeci raz nie mam szansy, straciÅ‚am kontakt z rodzinÄŚ w US.
Moje marzenie ? zobaczyÄĄ StatuÄ™ WolnoÅ›ci, Wielki Kanion i Las Vegas, mÃłc zobaczyÄĄ "wielkie amerykaÅ„skie tyÅ‚ki", posÅ‚uchaÄĄ amerykanskiego slangu, poczuÄĄ zapach "brudnej" cywilizacji.
Dlaczego Ameryka ?
Bo jest dla mnie synonimem wolnoÅ›ci - tak wolnoÅ›ci. MÃłwcie sobie co chcecie... jak bardzo Wam źle w tej ameryce... ale pomyÅ›lcie czasem o tym, Åźe nam tutaj w tej Polsce jeszcze gorzej...nawet nie wiem w jakie piÃłrka ubierzecie ta naszÄŚ PolskÄ™, nawet nie wiem jak bardzo bÄ™dziecie caÅ‚owaÄĄ ziemiÄ™...to ten kraj i tak dalej bÄ™dzie, maÅ‚ym zaÅ›ciankowym paÅ„stwekiem bez szansy rozwoju dla mÅ‚odych i bez perspektyw dla ludzi w wieku Å›rednim :)

czemu to piszÄ™ ? qcze nie wiem...ale chciaÅ‚abym poznaÄĄ kogoÅ› z US by mÃłc po prostu porozmawiaÄĄ :)
to chyba nie jest karalne ? :)

JeÅ›li jesteÅ› czÅ‚owiekiem myÅ›lacym... i lubiÄŚcym rozmowy - poprostu napisz do mnie :)

Pozdrawiam wszsytkich z US - moÅźe i Ja kiedyÅ› pozdrowiÄ™ Was stamtÄŚd ? :)) moÅźe ... :)

« poprzedni post |  następny post »
sposób wyświetlania: prosty  |  rozszerzony
Tytuł postuAutorData
Otylia2009-11-25 16:24:42
OdkÄŚd pamiÄ™tam zawsze fascynowaÅ‚a mnie Ameryka. Za czasÃłw PRL chÅ‚onęłam wszystkie nowinki i informacje z USA, jako maÅ‚a dziewczynka...z uporem maniaka Å‚aziÅ‚am na film ST.Pepper Lonelys Hearts Club Band -...
alkup2009-12-30 11:56:02
Oj naiwnoÅ›ci ludzka, przypuszczam Åźe jesteÅ› mÅ‚oda, ja spÄ™dziÅ‚em w usa ogÃłlnie 7 lat , do czasu kiedy za zarobione tam $$$ objechaÅ‚em europÄ™. teraz to Ameryka jest dla mnie nadal ,,dziki,,kraj, bez kultury i tej...

Stopka