Nawigacja
CiekawoÅ›ÄĄ ...
| CiekawoÅ›ÄĄ ... | Otylia | 2009-11-25 16:24:42 |
|---|---|---|
| OdkÄŚd pamiÄ™tam zawsze fascynowaÅ‚a mnie Ameryka. Za czasÃłw PRL chÅ‚onęłam wszystkie nowinki i informacje z USA, jako maÅ‚a dziewczynka...z uporem maniaka Å‚aziÅ‚am na film ST.Pepper Lonelys Hearts Club Band - zachwycajÄŚc siÄ™ drugoplanowym tÅ‚em...Ameryki. MÃłj ulubiony odcinek Kargula i Pawlaka ? - "kochaj albo rzuÄĄ" i sÅ‚awetna rozmowa z PaniÄŚ kioskarkÄŚ o rozbojach w US, czy chociaÅźby przypadkowo nakrÄ™cony Columbus Day :) Kino AmerykaÅ„skie - tak - Tarrantino, Rodriquez, Spielberg... muzyka - oczywiÅ›cie Metallica...Panthera, KoRN. Dwa razy podchodziÅ‚am do uzyskania wizy... dwa razy odmowa, do podejÅ›cia trzeci raz nie mam szansy, straciÅ‚am kontakt z rodzinÄŚ w US. Moje marzenie ? zobaczyÄĄ StatuÄ™ WolnoÅ›ci, Wielki Kanion i Las Vegas, mÃłc zobaczyÄĄ "wielkie amerykaÅ„skie tyÅ‚ki", posÅ‚uchaÄĄ amerykanskiego slangu, poczuÄĄ zapach "brudnej" cywilizacji. Dlaczego Ameryka ? Bo jest dla mnie synonimem wolnoÅ›ci - tak wolnoÅ›ci. MÃłwcie sobie co chcecie... jak bardzo Wam źle w tej ameryce... ale pomyÅ›lcie czasem o tym, Åźe nam tutaj w tej Polsce jeszcze gorzej...nawet nie wiem w jakie piÃłrka ubierzecie ta naszÄŚ PolskÄ™, nawet nie wiem jak bardzo bÄ™dziecie caÅ‚owaÄĄ ziemiÄ™...to ten kraj i tak dalej bÄ™dzie, maÅ‚ym zaÅ›ciankowym paÅ„stwekiem bez szansy rozwoju dla mÅ‚odych i bez perspektyw dla ludzi w wieku Å›rednim :) czemu to piszÄ™ ? qcze nie wiem...ale chciaÅ‚abym poznaÄĄ kogoÅ› z US by mÃłc po prostu porozmawiaÄĄ :) to chyba nie jest karalne ? :) JeÅ›li jesteÅ› czÅ‚owiekiem myÅ›lacym... i lubiÄŚcym rozmowy - poprostu napisz do mnie :) Pozdrawiam wszsytkich z US - moÅźe i Ja kiedyÅ› pozdrowiÄ™ Was stamtÄŚd ? :)) moÅźe ... :) | ||
| Tytuł postu | Autor | Data |
|---|---|---|
| Otylia | 2009-11-25 16:24:42 | |
OdkÄŚd pamiÄ™tam zawsze fascynowaÅ‚a mnie Ameryka. Za czasÃłw PRL chÅ‚onęłam wszystkie nowinki i informacje z USA, jako maÅ‚a dziewczynka...z uporem maniaka Å‚aziÅ‚am na film ST.Pepper Lonelys Hearts Club Band -... | ||
| alkup | 2009-12-30 11:56:02 | |
Oj naiwnoÅ›ci ludzka, przypuszczam Åźe jesteÅ› mÅ‚oda, ja spÄ™dziÅ‚em w usa ogÃłlnie 7 lat , do czasu kiedy za zarobione tam $$$ objechaÅ‚em europÄ™. teraz to Ameryka jest dla mnie nadal ,,dziki,,kraj, bez kultury i tej... | ||
Wyszukiwarka serwisowa
Ciekawe miejscawięcej

Dolina Yosemite - POLECAM!Sama dolina ma ok. 7 mil - otaczają ją bardzo strome skały, poprzecinane żyłami wodospadów. W dole można podziwiać piękne łąki - po prostu cud!. Turystów sporo, ale park jest na tyle duży, że nie rzucają się w oczy:)- Amerykańskie Muzeum Historii Naturalnej
- Dom Ernest Hemingwaya
- Obserwatorium Willis Tower

Dodaj miejsce
Doceniasz niecodzienny klimat? Znasz fajne miejsca?
Chcesz pokazać je innym?
Imprezywięcej
PRZYSYŁAJCIE DO NAS ZDJĘCIA
Stopka
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Regulaminu. Copyright © 1999-2012 INTERIA.PL, wszystkie prawa zastrzeżone.